SKYMNING ÖVER ARBOGA

Följ med på en vandring genom Arbogas mörkare historia.

Föreställningen är tillbaka efter förra höstens varma mottagande med flera nya inslag!

 

Möt mördare, dödsdömda, olyckligt kära och övernaturliga väsen. En teatervandring genom Arbogas gator och gränder, från medeltidens munkar till grosshandlarfamiljen Örströms sena 1800-tal. Du kommer att mötas av skådespelare från Arbogateatern, teaterelever från Arboga Kulturskola, eldkonstnärer och sång. I år kan du njuta av en helafton genom att inleda kvällen med en medeltidstallrik hos Café Centrum i Arboga.

 

De personer som är namngivna i föreställningen har funnits på riktigt, de händelser som utspelar sig har hänt på riktigt. De övernaturliga inslagen är historier som återberättats av arbogabor i generationer, historier som man trodde på. Vad människor egentligen tyckte och kände och precis hur saker gått till kan vi naturligtvis inte veta med säkerhet.

 

Publikröster 2016:

"Väldigt kusligt, spännande och häftigt."

 

"Hög klass på allt och det bästa var att ni fångade in publiken så man tidvis upplevde att man var där, klev in i historien, riktigt bra!"

 

"Ni klarade det med sådan bravur att man glömde kylan!

Innehållet, texterna, scenbytena, kläderna, effekterna, allt imponerade!"

 

Föreställningen riktar sig till hela familjen, men vi rekomenderar att man är 7 år och beredd på att det kan vara lite läskigt. Föreställningen börjar utanför Heliga trefaldighetskyrkan i Arboga och spelas utomhus, den tar strax över 1 timma och publiken kommer till fots förflytta sig runt olika platser i stadens centrum. Föreställningen avslutas i Ahllöfsparken. Klä er varmt. Om någon med rullstol eller rullator önskar delta, föranmäl dig på: info@arbogateatern.se

 

För dig som vill äta en medeltidstallrik innan föreställningen serveras den från kl: 18.00 och kostar 100 kr. Tallriken består av en god rotfruktsblandning, kycklingklubba, ost, nötter, äpple, rökt korv, äppelringar, rågbröd med smör och Sörfennsta färskost. Dryck kan köpas till på plats. Obs, söndag 12 november serveras maten efter föreställningen. Anmäl vid specialkost.

 

Föreställningar hösten 2017:

Torsdag 2 november 2017 kl: 19.00

Fredag 3 november 2017 kl: 19.00

Fredag 10 november 2017 kl: 19.00

Lördag 11 november 2017 kl: 19.00

Söndag 12 november 2017 kl: 17.00, Obs tiden.

 

Biljetter via: Arboga Turistbyrå eller Kulturbiljetter eller på plats en halvtimma före föreställningen (betalning via kontanter, kort eller swish).

 

Ensemblen 2017:

Manus: Emelie Hertzman

Regi: Medverkande, samt Lars Lykta

Kostym: Emelie Hertzman

 

I rollerna:

Emelie Hertzman, Lisen Hertzman, Amanda Kilpeläinen Arvidsson, Leo Matthis Dickson och Bo Sporre.

 

Medverkande teaterelever från Arboga Kulturskolas äldsta teatergrupp:

Zelda Ekström Godin, Nicolina Johansson Nair, Viola Rosenberg, Ebba Törnqvist och Esther Westberg.

 

 

 

Föreställningen genomförs med stöd från Leader Mälardalen och Sparbanksmiljonen Västra Mälardalen.