SKYMNING ÖVER ARBOGA

Följ med på en vandring genom Arbogas mörkare historia.

Föreställningen återkommer i höst för tredje året, varje år bjuder vi på flera nya inslag!

 

Möt mördare, dödsdömda, olyckligt kära och övernaturliga väsen. En teatervandring genom Arbogas gator och gränder, från medeltidens munkar till grosshandlarfamiljen Örströms sena 1800-tal. Du kommer att mötas av skådespelare från Arbogateatern, teaterelever från Arboga Kulturskola, eldkonstnärer och sång. Njut av en helafton genom att inleda kvällen med en medeltidstallrik hos Café Centrum i Arboga.

 

De personer som är namngivna i föreställningen har funnits på riktigt, de händelser som utspelar sig har hänt på riktigt. De övernaturliga inslagen är historier som återberättats av arbogabor i generationer, historier som man trodde på. Vad människor egentligen tyckte och kände och precis hur saker gått till kan vi naturligtvis inte veta med säkerhet.

 

Publikröster från tidigare år:

"Fantastiska skådespelarinsatser gestaltar fängslande livsöden från Arbogas historia! En riktigt tät och gripande vandring genom olika sekler och livsöden som varmt rekommenderas till människor i alla åldrar."

 

"Väldigt kusligt, spännande och häftigt."

 

"Hög klass på allt och det bästa var att ni fångade in publiken så man tidvis upplevde att man var där, klev in i historien, riktigt bra!"

 

"Ni klarade det med sådan bravur att man glömde kylan!

Innehållet, texterna, scenbytena, kläderna, effekterna, allt imponerade!"

 

Föreställningen riktar sig till hela familjen, från 7 år och uppåt. Föreställningen börjar utanför Heliga trefaldighetskyrkan i Arboga och spelas utomhus, den tar strax över 1 timma och publiken kommer till fots förflytta sig runt olika platser i stadens centrum. Föreställningen avslutas i Ahllöfsparken. Klä er varmt. Om någon med rullstol eller rullator önskar delta, föranmäl dig på: info@arbogateatern.se. Hundar ej tillåtna.

 

För dig som vill äta en medeltidstallrik innan föreställningen serveras den från kl: 18.00 och kostar 100 kr. Tallriken består av en god rotfruktsblandning, kycklingklubba, ost, nötter, äpple, rökt korv, äppelringar, rågbröd med smör och Sörfennsta färskost. Dryck kan köpas till på plats. Obs, söndag 28 oktober och 11 november serveras maten efter föreställningen. Anmäl vid specialkost.

 

Föreställningar hösten 2018:

Lördag 27 oktober 2018 kl: 19.00

Söndag 28 oktober 2018 kl: 17.00, Obs tiden

Torsdag 1 november 2018 kl: 19.00

Fredag 2 november 2018 kl: 19.00

Lördag 10 november 2018 kl: 19.00

Söndag 11 november 2018 kl: 17.00, Obs tiden

 

Biljetter via: Arboga Turistbyrå eller Kulturbiljetter eller på plats en halvtimma före föreställningen (betalning via kontanter, kort eller swish).

 

Ensemblen 2018:

Manus: Emelie Hertzman

Regi: Medverkande, samt Kajsa Andersson-Berg

Kostym: Emelie Hertzman

 

I rollerna:

Moa Enqvist Stefansdotter, Sofia Eriksson Sahlin, Emelie Hertzman, Bo Sporre och Andreas Wern.

 

Medverkande teaterelever från Arboga Kulturskolas äldsta teatergrupp:

Zelda Ekström Godin, Nicolina Johansson Nair, Viola Rosenberg, Ebba Törnqvist och Esther Westberg.

 

 

Föreställningen har fått stöd från Leader Mälardalen och Sparbanksmiljonen Västra Mälardalen.