DET STORA KUNGAKALASET


Arbogateatern och Kungsudden ger tillsammans


Det Stora Kungakalaset!Biljetter köps genom Kungsudden. Det går också att boka en egen föreställning, till företagsevenemanget eller festen till exempel, kontakta Kungsudden för mer information kring det. För specialkost kontakta Kungsudden via mail eller telefon.Recension från Ticnet:

"Intressant, roligt, annorlunda, gott och lärorikt på en gång.

5 / 5

den 22 februari 2016

Tidsenlig middag tillsammans med en hel drös kungligheter får vi inte till vardags! väldigt roligt att faktiskt få lära sig vad som har hänt på platsen de senaste 500 åren!"


Kungsörs Kungsgård bjuder in till fest! Möt kungar, drottningar, fjäskande hovmän, pigor och drängar. Lyssna till deras historia och njut av en fyrarätters måltid i tidens anda. Frasande sidenklänningar, konspirationer, tama björnar, storslagna planer och lite till i en helkväll med teater och mat.


I Det stora Kungakalaset får du följa med på en tidsresa genom Kungsörs Kungsgårds historia. Vi börjar vår resa i mitten av 1500-talet då Gustav Vasa byggde upp gården, och avslutar under Karl XIs tid då Kungsör är kungens fasta tillflyktsort. Möt drottning Margareta Leijonhuvud, sjubarns mor med ett åttonde på väg. Lyssna till när Johan III övertygar biskop Nicolaus av Strängnäs att sätta sitt sigill på ett dokument med mord i sinnet. Lär känna Karl XI, kungen som helst av allt vill jaga och minst av allt umgås med sin nya hustru. Följ tjänstefolket i deras bestyr inför kungens besök.


I rollerna:

Henrik Finne - Miriam Ryen/Linda Markén

Hovmannen Peder, Biskop Nicolaus Olai av Strängnäs, Johan Gyllenstierna, Tjänaren Jon - Mathias Wiik

Margareta Leijonhuvfud, Ulrika Eleonora, Tjänaren Märta - Emelie Hertzman

Johan III, Karl XI, Tjänaren Ebbe - Niklas Ulfvebrand

Dessutom i rollen som Fatabursfrun - Kungsuddens egen Louise Biloff


Manus

Emelie Hertzman & Erik Andersson


Regi

Lars Lykta


Kostym

Emelie Hertzman


Musik

Erik Andersson