Dräkter

Dräkter

Uthyrning och beställning

Till våra historiska produktioner arbetar Arbogateatern med dräkter av hög kvalitet och historisk korrekthet.


Uthyrning. Vi hyr ut kläder till både privatpersoner och företag. Vad det kostar beror på dräkt och förutsättningar, men räkna med 500 kr och uppåt.


Sömnadsbeställning. Vi syr även på beställning och har tidigare sytt till bland annat Kalmar slott, Glimingehus, Västmanlands museum, Eskilstuna stadsmuseum och Danmarks Nationalhistoriska museum.


Hittar du inte det du vill ha? Hör av dig! Nyheter tillkommer ständigt i vårt kostymförråd, vi försöker uppdatera här så ofta vi kan, men allt finns inte här. Just nu är det ungefär två tredjedelar av dräkterna som finns på bild här.


Hyr en skådespelare i dräkten. Är du intresserad av att ha någon i historisk dräkt som förgyller ditt evenemang? Kanske ska självaste Gustav Vasa förära er invigning eller företagsfest med ett besök? Då går det bra att hyra en skådespelare från oss att ha i dräkten!


För priser och förfrågningar välkommen att höra av er.


Nedan presenteras en bild per dräkt, uppdelat i tidsperioder, för fler bilder och mer fakta kring varje dräkt (även bilder på beställningsuppdrag): emeliehertzman.wordpress.com

(*ej sydd av Emelie)

Barn

Medeltid

1600-tal

1500-tal

1700-tal

1800-tal