Dräkter

Dräkter

Uthyrning och beställning

Arbogateatern arbetar med dräkter av hög kvalitet och historisk korrekthet.


Uthyrning. Vi hyr ut till både privatpersoner och företag. Vad det kostar beror på dräkt och förutsättningar. Räkna med från 500 kr för enklaste dräkterna och från 1500 kr för adel, exklusive moms.


Sömnadsbeställning. Vi syr även på beställning och har tidigare sytt till bland annat flertalet privatpersoner, SVT (Historien om Sverige), Freemantle (Masked Singer, Älgkungen 2023), Kalmar slott, Glimingehus, Västmanlands länsmuseum, Eskilstuna stadsmuseum och Danmarks Nationalhistoriska museum.


Hittar du inte det du vill ha? Hör av dig! Nyheter tillkommer ständigt i vårt kostymförråd, vi försöker uppdatera här så ofta vi kan, men allt finns inte här. Räkna med att runt 90 % av dräkterna finns på bild nedan.


Hyr en skådespelare i dräkten. Är du intresserad av att ha någon i historisk dräkt som förgyller ditt evenemang? Kanske ska självaste Gustav Vasa förära er invigning eller företagsfest med ett besök? Behöver du skådespelare till din filminspelning? Då går det bra att hyra en skådespelare från oss att ha i dräkten! Teaterns skådespelare är både historiskt intresserade och vana att föra sig i historisk dräkt.


Nedan presenteras en bild per dräkt, uppdelat i tidsperioder, för fler bilder och mer fakta kring varje dräkt (även bilder på beställningsuppdrag): emeliehertzman.wordpress.com


(*ej sydd av Emelie)

Barn

Medeltid

1500-tal

1600-tal

1700-tal

1800-tal