Om ossArbogateatern är en friteatergrupp som startade våren 2015. Vi har Arboga som bas för vårt arbete, men ger även föreställningar på turné över Sverige. Historia ligger oss varmt om hjärtat och är en utgångspunkt för flera av våra föreställningar och då alltid med historisk dräkt av hög kvalitet.


En del av våra produktioner spelas bara på plats i Arboga eller i närheten, en del produktioner ges på turné. Hösten 2016 hade vi premiär för Skymning över Arboga -en vandring genom stadens mörkare historia. Numera är det en återkommande tradition runt Allhelgonahelgen varje år.


Arboga är en mindre stad, men med närhet till flera större städer såsom Örebro, Västerås och Eskilstuna och bara 1.5 h från Stockholm. Det är en historiskt intressant stad, en gång en av Sveriges viktigaste städer!


Vi samarbetar gärna kring projekt så tveka inte att kontakta oss kring vilka idéer som helst. Vi vill skapa en teater som Arbogaborna är stolta över och som får fler att få upp ögonen för Arboga. Vi vill ha en regelbunden verksamhet och verka som en naturlig mötesplats för Arbogaborna.


/Emelie Hertzman, Konstnärlig ledare, Arbogateatern

 

Är du intresserad av att arbeta eller samarbeta med oss? Kontakta oss på info(a)arbogateatern.se


Är du arrangör och vill ha mer upplysningar kring våra föreställningar? Kontakta oss på emelie(a)arbogateatern.se eller titta in på vår sida på Scenkonstportalen.


Det går även bra att ringa till oss: 073-759 25 85Arbogateatern samarbetar med ABF Västra Västmanland

Arbogateatern har återkommande fått stöd av Region Västmanland och Sparbanken Västra Mälardalen.

Mer om oss hittar du här: