Det extra

Hyr en  skådespelare för att gestalta en historisk person

Vill du att Gustav II Adolf ska klippa bandet på invigningen? Ska Lasse-Maja mingla med gästerna på festen? Eller ska kanske Cecilia Vasa överraska gästerna på konferensen?


Låt en eller flera av teaterns skådespelare besöka ditt evenemang för att förgylla det! Låt gästerna beundra vackra dräkter, se en historisk person komma till liv. Vi kan även medverka som grupp eller enskillt vid film/TV-inspelningar. För att se våra dräkter och rekvisita klicka här.

Kurser i hantverk

Emelie har varit kursledare i flera olika historiska hantverk, bland annat på ABF i Arboga och Handarbetets vänner i Stockholm. Emelie kommer gärna till er och ordnar kurser eller workshop. Tidigare kurser och workshop har haft ämnen som: Sy din historiska dräkt, yllebroderi, sidenbandsbroderi, guldbroderi, hattar och huvudbonader och nålbindning. Kurser kan dock ordnas även i andra broderitekniker och annat inom historisk hantverk.

Utställningar historiska kläder

Emelie ställer ut sina historiska dräker och kommer gärna till din lokal och sätter upp en utställning, från 1100-tal till år 1900. Du väljer tidsperiod och fokus!

Musik

Varför inte lite historisk musik med en trubadur? Medeltida visor, Bellman eller historisk skönsång. Kanske är en positivhallare till din marknad eller ditt evenemang det du söker?

historisk dans

Ge konferensdeltagarna ett sätt att umgås de sent ska glömma! Lär er dansa historiska danser. Från Medeltida balladdans till de muntra och fartfyllda playforddanserna. 

Fotografering i Historisk dräkt

Låt årets familjeporträtt bli det som sticker ut bland alla andra! Inbjudan till bröllopsfesten få gästerna att titta en gång extra. Vi har historiska kläder och rekvisita (se uthyrning), vi har även kontakt med fotografer om det önskas.

Historisk "Homestyling"

Med hjälp av vårt stora rekvisitaförråd, med bland annat vävda tapeter, servis för upp till 100 personer och möbler kan vi förvandla din miljö till en historisk plats. Låt oss ge din lokal en historisk känsla!