ETT MISSFÖRSTÅND, ERS MAJESTÄT

Ett missförstånd, Ers Majestät

- fira 1600-talsjul med Karl XI och hans familj. Teater och julmiddag i fem serveringar.

Föreställningen går även att boka för företag eller grupper.

För biljetter och bokningar kontakta Arbogateatern via mail eller telefon: info@arbogateatern.se, 073-759 25 85


Karl XI och Ulrika Eleonora firar jul tillsammans. Deras första jul som nygifta och i drottningens mage växer det en ny tronarvinge. Det ska bli den perfekta julen, om bara inte kungen glömt berätta att svärmor också kommer...


Fira jul som på 1600-talet tillsammans med kung Karl XI och hans familj. Det blir julklappar, tjocka släkten, sång, tjänstefolk och förstås en härlig historiskt inspirerad julmåltid i fem serveringar. Allt insvept i en kaotiskt underbar julstämning.


Handlingen utspelar sig på Kungörs Kungsgård, kung Karl älskade sitt Kungsör och var där så ofta han bara kunde. Vi kommer att spela föreställningen i Arboga under advent 2021. Maten står Café Två Skator för, ett café som även har matservering baserade i Arboga och uppmärksammade av White guide.


Föreställningen hade urpremiär med titeln Det kungliga Julkalaset på Kungsudden i Kungsör 2016.

FÖRESTÄLLNINGAR HÖSTEN 2021

Lördag 27 november kl: 18.00

Söndag 28 november kl: 16.00

Torsdag 2 december kl: 18.00

Fredag 3 december kl: 18.00

Lördag 11 december kl: 18.00

Söndag 12 december kl: 16.00


Spelas på Folkets park i Arboga. Köp biljetter på Kulturbiljetter.se eller Café Två Skator i Arboga. Gruppbokningar, minst 10 personer, kan även göras direkt till Arbogateatern:

info@arbogateatern.se eller 073-759 25 85

I rollerna:


Kung Karl XI, Tjänaren Ebbe - Martin Åkesson


Drottning Ulrika Eleonora, Tjänaren Märta- Emelie Hertzman


Änkedrottning Hedvig Eleonora -Åsa Bergh


Hovkonstnär David Klöcker Ehrenstrahl, Tjänaren Jon - Christopher Eriksson


Regi:


Bo Sporre


Manus:


Emelie Hertzman


Kostym:


Emelie Hertzman

Meny

(Under arbete, en fullständig meny kommer. Anmäl vid specialkost eller allergier.)


Första serveringen

Diverse fiskar på olika sätt tillreda


Andra serveringen

Det kalla köttet-Köttpate, pastejer


Tredje serveringen

Det varma- Skinka, korv, kål av alla de slag,


Fjärde serveringen

Det söta- Saffranspaj, honungsbakade äpplen, fikon och russinkräm


Femte serveringen

Kaffe och marsipan


Maten lagas med utgångspunkt i historiska recept av Café Två Skator.