FRU KATARINAS GILLE

Fru Katarinas Gille

Teater, mat och musik, välkommen till Fru Katarinas medeltida värdshus!


Bilder på mat från Café Centrum sommaren 2018, liknande meny förekommer vid övriga föreställningar.

Året är 1436, platsen är Arboga. Förra årets stora riksdagsmöte med Engelbrekt i spetsen finns ännu i ljust minne. Fru Katarina driver värdshus i stan, hennes man är död och som änka har hon laglig rätt till hans yrke, även om friaranbuden duggar tätt och de flesta verkar mer intresserade av verksamheten än av henne. Tur då att hon har lekaren till hjälp att hålla humöret uppe! Med sång och musik underhåller han gästerna, med sig har han historier från den stora världen och det senaste skvallret från Arboga och en och annan sanning. En oväntad gäst dyker upp, den adliga Herr Magnus, på väg till sitt gods i närheten av Arboga. Något har hänt, Herr Magnus är skakad, och snart når nyheten även värdshusets gäster.


Under skådespelet bjuds du på en medeltida trerätters måltid. Maten som serveras är lagad efter medeltida recept och som publik äter du med en historisk servis. Måltidsdryck, lingondricka eller lättöl, ingår även i biljetten. Starkare dryck finns att köpa till på Jakthornet.


Spelas sommaren 2019 i Visby

under Medeltidsveckan:

Måndag 5 augusti kl: 18.30

Tisdag 6 augusti kl: 18.30

Torsdag 8 augusti kl: 18.30

Fredag 9 augusti kl: 18.30

I samarbete med Clarion Hotel Wisby.

Plats: Restaurang Kitchen & Tables källare Jakthornet, Strandgatan 6, Donners plats.

För biljettbokning senare än 12 h innan föreställning, ring:

0498-257563


Regi: Kajsa Andersson-Berg

Manus, producent, kostym: Emelie Hertzman


I rollerna: Leo Matthis-Dickson/Michael Hamory, Emelie Hertzman, Bo Sporre


Fru Katarinas gille ges som privat föreställning vid bokningar. Perfekt för företaget som vill bjuda sina anställda på en annorlunda händelse! För bokningsförfrågningar: info(a)arbogateatern.se eller 073-759 25 85