Bli Medlem

Vill du bli medlem i Arbogateatern?

Arbogateatern är en fri teatergrupp (det vill säga en professionell verksamhet) som drivs i formen av en ideell förening och som sådan är vi öppna för alla som vill bli medlemmar.


Vill du stötta oss och samtidigt få bättre insyn i vår verksamhet och möjlighet att påverka? Vill du komma närmare teatern genom att hjälpa till runt omkring scenen? Då ska du bli medlem i Arbogateatern. Dessutom får du rabatt på våra föreställningar så att du kan gå på allt vi gör och flera gånger om!


Hur blir du medlem?

200 kr ordinarie pris eller 150 kr barn/student betalas in till bankgiro 788-4174. Du kan också swisha: 123 5296 892. Viktigt: Märk betalningen med medlemsavgift och ditt namn. Skicka därefter ett mail med din mailadress till info@arbogateatern.se, alternativt ring eller smsa: 073-759 25 85 (om du inte har mail kan du då ange en postadress).


Yrkesverksamma medlemmar betalar 100 kr, du måste ansöka hos styrelsen för att bli yrkesverksam medlem, det gäller i första hand personer med yrkeserfarenhet/utbildning som arbetar i våra produktioner.


Vad får du för det?

20 % rabatt på teaterns egna arrangemang (alltså föreställningar vi själva arrangerar och inte utomstående arrangör). Rabatten gäller för en person och kan inte kombineras med andra rabatter. Rabatten gäller endast teater, inte mat i de föreställningar där mat serveras.

Medlemsutskick kommer skickas ut med mer information kring vad som händer på teatern, provpublikstillfällen, sökande efter personer till olika uppgifter, m.m.

Alla medlemmar kallas till årsmöten och medlemsmöten.


Engagera dig mera?

Vi behöver nästan alltid hjälp med sömnad och rekvisita/scenografitillverkning. Det sker i första hand på dagtid vardagar. Du får en möjlighet att se hur teaterns personal arbetar och du får lära dig mer om historisk dräkt, möjlighet att ta del av litteratur och rita av historiska mönster.


Sälja biljetter i samband med föreställning, om du är en person som klarar av ett högt arbetstempo och med ett glatt humör kan ta emot vår publik och sälja biljetter och ge dem den information de behöver, då är det här något för dig.


Hjälpa till bakom scenen under en föreställning. Till exempel under föreställningen Skymning över Arboga behöver vi hjälp bakom scenen, det kan handla om att flytta saker, hjälpa skådespelare med påklädning, se till att teatereleverna tar sig till rätt plats, vara beredd med brandsläckare, och ha lite koll på störningsmoment utifrån. Du är stresstålig och måste ha stenkoll på vad du ska och inte ska göra.


Styrelsen. Efter att ha varit medlem i ett år kan du ställa dig till föreningens förfogande för att gå med i styrelsen och därmed ha ännu större möjlighet att påverka teaterns arbete.


Hjälp i samband med särskilda evenemang eller filminspelning. I samband med en filminspelning kan du verkligen komma nära och se hur vi arbetar, du kan få hjälpa till med allt från att koka kaffe till att hålla en lampa eller kanske till och med ha en statistroll? Det beror på dina önskemål och dina färdigheter.


Skådespelare, regissör, producent, fotograf, layout, musiker, dramatiker, sömmerska, osv. Du får lön för ditt arbete och räknas som yrkesverksam medlem. För att vara aktuell för någon av dessa funktioner i teatern har du förmodligen eftergymnasial utbildning och/eller arbetserfarenhet inom ditt område. Vi är ständigt på jakt efter nya personer att arbeta med, framförallt om du bor i eller i närheten av Arboga. Hör av dig till oss om du är intresserad!


GDPR

Styrelsen hanterar personuppgifterna för medlemmar, namn och kontaktuppgifter (mail eller postadress och telefonnummer, även personnummer för yrkesverksamma medlemmar). Se dokument här.