Tidigare medverkande

LARS LYKTA

- Regissör, skådespelare, layout, fotograf, styrelseledamot

Produktioner: Sagan om draken med de stora tänderna, Cecilia och Magnus Vasa, Det stora Kungakalaset, Skymning över Arboga 2016 och 2017, foto Pest eller Corona


Lars har arbetat inom kultursektorn under många år. Verksam inom bland annat; Locka Produktion, Lykta Teaterkompani, Kompani Bastard, Stockholm stad och NBV.


Lars har erfarenhet av projektledning, budgetarbete och kursverksamhet. Han är också en uppskattad pedagog och undervisar bland annat i historia.

Lejonparten av bilderna samt den här hemsidan är hans verk.    

MIRIAM RYEN

 -  skådespelare, Operasångerska

Produktioner: Det stora Kungakalaset


Miriam är utbildad vid Royal College of Music i London och vid Operahögskolan i Göteborg. Efter studierna har hon haft engagemang på bland annat Folkoperan, Confidencen, Wiener Volksoper, Theater am Gärtnerplatz, Glyndebourne, Drottningholms Slottsteater och Nationale Reisopera. Hon har gjort roller som Nattens Drottning i Trollflöjten, Valencienne i Glada änkan, Amore i Orfeo ed Euridice, Adèle i Läderlappen, Titania i A Midsummer Night’s Dream, Miss Wordsworth i Albert Herring, La Smorfiosa i L’Opera Seria, Anna Gomez i Konsuln, Madame Herz i Die Schauspieldirektor och Euridice i Orpheus in the Underworld.


2014 var Miriam sopransolist i Folkoperans kritikerrosade uppsättning av Carmina Burana på Ericsson Globe. Under 2016/2017 sjöng hon Confidante och var även understudy för La Carlotta i The Phantom of the Opera på Cirkus i Stockholm.

MATHIAS WIIK

- Skådespelare

Produktioner: Det stora kungakalaset, Det kungliga julkalaset


Mathias har studerat teaterpedagogik på Marieborgs folkhögskola och vidareutbildat sig i regi bland annat på universitetet i Klaipeda, Litauen. Han har arbetat som teaterpedagog, regissör och skådespelare i femton år. Han har regisserat ett 40-tal uppsättningar med bland annat frigrupperna Teater Tropos och 4:e teatern, regiassisterat på Dramaten vid två tillfällen och skådespelat på Black Box teater, Oslo, i flera uppsättningar.


AMANDA KILPELÄINEN ARVIDSSON

-Skådespelare

Produktioner: Skymning över Arboga 2016 och 2017


Amanda har studerat klassisk och fysisk teater på Kulturama i Stockholm. I ung ålder började hon med amatörteater i barndomsstaden Örebro där hon även studerade teater, sociologi och media på Örebro Universitet.


Amanda utbildar sig till skådespelare på Teaterhögskolan i Luleå, examensår 2021.


Hon har jobbat med kortfilm, reklam, långfilm, informationsfilm och teaterproduktioner, så som Ett Skamlöst Förfarande (2017) och Mästaren och Margerita (2016).


Mer om Amanda: amandakarvidsson.wixsite.com/actress

LEO MATTHIS DICKSON

- Skådespelare, eldkonstnär, regissör

Produktioner: Skymning över Arboga 2017 och 2020, Fru Katarinas Gille 2019, Pest eller Corona, Historiska kvinnoporträtt 1 Cecilia


Leo är en frilansande skådespelare med fokus på fysisk teater, maskarbete och clown. Inom de senaste åren har han varit verksam i gycklargruppen Sodom & Gomorron och eldgruppen Lield, där det utöver eld funnits plats för både clown och fysisk teater.


Leo har studerat teater vid Dell'Arte International School of Physical Theatre i Kalifornien, USA och på Blekinge Folkhögskola. Han har även läst musik på visprogrammet, Nordiska Folkhögskolan.


2019 var han med och grundade Kompani Error, en friteatergrupp.


Leo är utbildad Teaterpedagog på Örebro Universitet.